در حال بارگذاری
مدیر پایگاه پخش سیلاب جاجرم خبر داد:

تزریق ۴۶ میلیون مترمکعب روان‌آب به آبخوان جاجرم

شماره خبر : 1114 - https://asreatrak.ir/short/VbPy9

مدیر پایگاه پخش سیلاب شهرستان جاجرم گفت: با اجرای طرح پخش سیلاب ۴۶ میلیون متر مکعب روان آب به آبخوان جاجرم تزریق شد.

سعید صادقی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «عصراترک» گفت: خراسان شمالی به علت کاهش سطح آب‌های زیرزمینی‌اش دارای دشت‌های ممنوعه آبی است که برای عبور از این بحران باید آبخوان این دشت‌های تقویت شوند.  

وی با اشاره به شهرستان جاجرم عنوان کرد: در این شهرستان در ماه‌های فروردین، مرداد، آبان و اسفند ماه همواره رودخانه‌های فصلی دارای روان آب هستند که به کالشور و کویر مرکزی منتهی می‌شوند.  

مدیر پایگاه پخش سیلاب شهرستان جاجرم عنوان کرد: در سال ۱۳۶۰ وزارت جهاد سازندگی سابق در این شهرستان اجرای طرح پخش سیلاب با رویکرد مهار و تله گیری سیلاب‌های فصلی را کلید زد که در نهایت این طرح در سال ۱۳۷۶ بهره برداری شد.  

وی گفت: طرح پخش سیلاب در این شهرستان که سالانه ۱۵۰ میلی متر بارندگی دارد در دو عرصه ملی شامل عرصه ۲۴۵ هکتاری و عرصه ۱۱۵ هکتاری اجرایی شد.  

صادقی افزود: در عرصه ۲۴۵ هکتاری از رودخانه‌های شاه آباد و نقدآبی و عرصه ۱۱۵ هکتاری از رودخانه‌های حجت آباد و نقدآبی سیل گیری می‌شوند.  

وی بیان کرد: از سال ۷۶ تا به کنون در این عرصه‌ها ۸۶ سیل گیری و مهار سیلاب انجام شد که به دنبال آن ۴۶ میلیون متر مکعب روان آب در این عرصه‌ها در خاک نفوذ یافتند و به آبخوان این دو عرصه تزریق شدند.  

مدیر پایگاه پخش سیلاب شهرستان جاجرم اظهار کرد: بر اساس پایش انجام شده، در راستای اجرای این طرح در این دو عرصه میزان اُفت سطح آب زیرزمینی و شوری آب آن از دیگر مناطق این شهرستان کمتر است.  

وی افزود: اجرای این طرح در این عرصه یاد شده به عنوان طرحی موفق در سطح ایستگاه‌های تحقیقاتی پژوهشکده آب و خاک کشور معرفی شده است.  

افزون بر این، صادقی اشاره کرد: در عرصه ۲۴۵ هکتاری تحت اجرای طرح پخش سیلاب که یاد شد، این عرصه قرق شده بود.  

وی افزود: پوشش گیاهی این عرصه غنی شده همچنین مبتنی بر مطالعات انجام شده، گیاه بیابانی تاغ در این عرصه دوام آورده و به صورت خودرو تکثیر یافته است.  

مدیر پایگاه پخش سیلاب شهرستان جاجرم خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه منطقه کویری شهرستان جاجرم، کانون تولید ریزگرد استان است، اجرای این طرح در این شهرستان، مهار تولید ریزگرد در این عرصه را به دنبال داشته است.  

علاوه بر این، وی با بیان اینکه گیاه تاغ برای واحدهای تولیدی زغال بسیار مورد تقاضا است، تصریح کرد: می‌توان طرحی تهیه کرد که با تقویت تکثیر این گیاه در راستای اجرای چنین طرح‌هایی به عواید اقتصادی نیز دست یافت.  

در عین حال، صادقی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه در راستای اجرای طرح پخش سیلاب و مهار و سیل گیری روان آب‌ها، رسوبات خاکی به محل بندسارها نیز وارد می‌شوند، می‌توان از این رسوبات خاکی به خاک حاصلخیزی دست یافت که برای انجام کشاورزی استفاده کرد.

انتهای خبر/گ

0 نظر

ارسال نظرات